music player

Sunday, 28 October 2012

L.E.S.E.N.

                  asalamualaikumm..pepagi lagi ibu chik dar bising kat telinge chik sebabnyer chik dar lambat nak gy denga kuliah lesen chik..hurm sampai kan pakcik yang akan ajar chik tuu tunggu chik kat depan uma lame sangat,hehe tapi naseb bek akak chik pun ade sekali suhh pakcik tuu paham lahh keadaan nyer,pakcik rihwan name ae.. adess die nyer care sebijik cam orang mude tau.. haha dar baye ayah chik kot? steady lahh pakcik!
                   sampai je kat situ memang kekok lah memule tatawu pape.. tapi my sista ade sbb before nie die mang pena amik lesen tapi tak terus kan.. haha padan muke ko kak!  hmmph dalam kuliah tuu ade 2 orang cikgu.. a.saravana nan anathan.. india.. perrhh yang anathan tuu bahase die bole lahh lagi nak paham.. yang saravana niee tak paham sangat.. terkial kial chik nak denga ape die cakap.. haha.. lelame sikit mule chik nan sista dah ngantuk, mate chik time tuu dar naik juling dar tau tk.. haha cer bayangkan.. kelakar kan.. dar kai cecantek bole lakk jadi juling haha,,
                   tapi ade sowang mamat nie chik suke tengok muke die. ensem ala ala mat salleh gitu.. hehe dar lame kaler baju kiteorang same.. blue.. jap jap chik pandang die. tapi sekadar pandang jehh.. hurmm..
                   
                 "mira ngantuk" my sista.. chik pulak ape lagi kasik cubit sekali kat tangan die,, haa amek kau padan muke.. yang tuu oke lagi.. patu jap jap tulis ayat.. lagi bape jam nak abess,, ngek lahh ko kakk.. dush. dush. hehe papepon alhamdulillah lah chik lepas dari kuliah tuu lepas nie ujian komputer pulak.. sementare sista ade bole lahh teman kan chik yang tatawu pape niee..

                                       SO I'M SO HAPPY TODAY!!!!!!

Saturday, 27 October 2012

ceritera chik

harinie sampai ke detik nie chik gase sakit hati sesangat dengan sorang hambe allah yang dulu buat chik benci sesangat kat die.. chik pikir die akan berubah ke arah yang baik.. tapi tak, selame niee chik caye die seratus peratus kat die.. tapi dengan ape yang die buat kat chik, chik susah nak maafkan die.. memang susah ntuk terime hakikat.. sampai ke harinie.. di sebabkan die jugak lah chik susah nak terime mane mane lelaki.. sebab hati chik belum terbuka untuk sesape.. takut dilukai dan terus terluke.. kekadang chik tak boleh hidup tanpe cinte,, mungkin dar terbiase,, tapi sekaraang chik belajar dari kesilapan.. ya allah kau kuatkan lahh aku untuk tempuhi dugaan-mu ya allah.. hurm.. rase nak menangis bile lihat wall facebook die.. tapi bile dipikrkan die tak layak untuk aku menangis kerna die.. tiada guna lagi,,apa yang patut chik harus fokus pade belajar dan belajar. hmm!

Friday, 26 October 2012

lara

hidup nie memang terase macam kosong,hampe,kecewe..gembira,,sampai terase diri nie macam orang gile dar selepas ape yang berlaku pade chik sebelum niee.. manusia buat baik di balas baik.. buat jahat dibalas lahh jahat kan? dengan ape yang berlaku pade diri chik nie..chik redha dan tawakal.. mungkin dengan kesabaran nie di penuhi dengan hikmah hikmah.. chik bersedie ape yang akan jadi lepas nie.. dan anggap tuu sume dugaan dari allah s.w.t. hidup kekadang seperti roda.. kadang di atas, kadang di bawah.. itulahh lumrah hidup manusia.. kenape nan chik niee?? pepagi nie jam 4:40pagi niee bole jadi pompuan sastera pulak?? haihh.. -.-

thisismy CHIKMYRA story :)

asalammualaikum.. heyy para para blogger nie.. disebabkan nie blog baru chik, chik nak intro dulu.. hihi.. chik di lahirkan di hospital besauu melake.. tahun?? 1995 tahun khok khok.. hehe, cer try uat? hee.. now chik umo 17taun.. sekolah di bukit baru.. hurm.. chik menetap di bukit katil saujana 2.. adek beradek ade 30rg jehh tak ramai mane punn.. chik anak lasstt sekali.. erm kat skulahh pule chik ade bff.. cett bff chik nie loading kekadang oke.. atoy budak budak panggil die.. pape pun die lahh bff chik paling chik rapat gile.. hehe.. soo buat mase sekarang nie chik single and tak perlukan cinta wat mase sekarang.. hmmph! okay that's enough for today :)