music player

Friday, 8 February 2013

BILA HATI GUMBIRA :)

                Nurul Amira Bte Muhamad Nor & Syed Mohd Ridzuan B. Syed Yahya  



            Dengan ini aku nak bagi tawu kami sah bercinte.. haha .. first men melamar aku jadi awek die apabile bunge api di letopkan ! OMG ! OMG ! macam tak caye sehh.. okay . aku ngaku aku tenga tangkap cintan dengan die.. and prinsip aku bukan lagi PERIGI CARIK TIMBE OKAY ! haha.. melaka!!!!!!!!!!!! im in love now with S.M.R haha.. angau pepagi bute niee...

Thursday, 7 February 2013

                                          SYED MOHD RIDZUAN B. SYED YAHYA                 

his name syed . 10.11.2012 aku kenal die . so sweet with syed niee .. kiteorang belum couple tapi dar 4 bulan kiteorang mengenal each other . taktau lahh sampai bile bole kekal dengan die.. and die fizt time aku buad peraturan cengginie . no couple , tapi tunggu aku dar ready baru aku terime die..                                                                                                 


                                                    XOXO SMILE FOR ME :)

Friday, 28 December 2012

perigi mencari timba

 see the tittle ? haihh.. enta lahh sejak kebelakangan nie asyik pikir bile lahh timba nak muncul muncul dalam hidup aku nie.. im waiting . dar ade yang elok yang elok tu pulak takley tunggu aku . dar ade yang okay, tapi tak pandai jage hati and prasaan pulak, heyy! im a young girl okay . takyah nak citer sal mende mende merepek niee.. haa. :( aduhh hati rase kosong lahh . kebiasaan bercinte . lalalala ? need someone yang bole ceria kan balik macam dulu dulu . kekadang penat ntok menunggu.. menunggu.. dan terus menunggu.. macam nta pape enta. mr.someone aku tuu dar lain sangat, kekurangan die tak reti nak jage perasaan aku. maybe ? hurm . sikit take care pon takde. haiyoo.. why ? tuu belum declare pape lagi ? kalau dar declare ? haa . ape lah jadi agak ae.. mengharap salah. tak mengharap pon takley jugak . 

Thursday, 27 December 2012

LUCKY DAY !

 hey hey hey hey! rindu sama blog tade taip ini cerite . harinie rase macam dunie nie aku punyer . ya allah.. someone dar curik ati aku. aww aww aww!! haha . tadi kua nan die, tapi kan ibu aku pelik harinie, sebab nyer selalu nyer die susah nak bagi aku kua dengan sesapepon! tapi arinie, die bagi aku kua nan someone nie.. haa? why? why? eeiisshh . alhamdulillah . kepercayaan ibu terhadapku takkan pena aku khianati kan. cehh ! okay. tadi kua nan die, lokasi jaya jusco baru .die kate die pegi sane sekali jer? haa? hahaha? then, tengok wayang. mang tak rugi lahh tengok citer baru tuu yang jackie chan brlakon tuu . awwuum! so sweet. amek sit couple. huhu. abes wayang terus balik.. waa banyak epy sama lu lahh. mr.someone! now i really miss miss miss you so so much babe!
                                      to: apek :)

Sunday, 28 October 2012

L.E.S.E.N.

                  asalamualaikumm..pepagi lagi ibu chik dar bising kat telinge chik sebabnyer chik dar lambat nak gy denga kuliah lesen chik..hurm sampai kan pakcik yang akan ajar chik tuu tunggu chik kat depan uma lame sangat,hehe tapi naseb bek akak chik pun ade sekali suhh pakcik tuu paham lahh keadaan nyer,pakcik rihwan name ae.. adess die nyer care sebijik cam orang mude tau.. haha dar baye ayah chik kot? steady lahh pakcik!
                   sampai je kat situ memang kekok lah memule tatawu pape.. tapi my sista ade sbb before nie die mang pena amik lesen tapi tak terus kan.. haha padan muke ko kak!  hmmph dalam kuliah tuu ade 2 orang cikgu.. a.saravana nan anathan.. india.. perrhh yang anathan tuu bahase die bole lahh lagi nak paham.. yang saravana niee tak paham sangat.. terkial kial chik nak denga ape die cakap.. haha.. lelame sikit mule chik nan sista dah ngantuk, mate chik time tuu dar naik juling dar tau tk.. haha cer bayangkan.. kelakar kan.. dar kai cecantek bole lakk jadi juling haha,,
                   tapi ade sowang mamat nie chik suke tengok muke die. ensem ala ala mat salleh gitu.. hehe dar lame kaler baju kiteorang same.. blue.. jap jap chik pandang die. tapi sekadar pandang jehh.. hurmm..
                   
                 "mira ngantuk" my sista.. chik pulak ape lagi kasik cubit sekali kat tangan die,, haa amek kau padan muke.. yang tuu oke lagi.. patu jap jap tulis ayat.. lagi bape jam nak abess,, ngek lahh ko kakk.. dush. dush. hehe papepon alhamdulillah lah chik lepas dari kuliah tuu lepas nie ujian komputer pulak.. sementare sista ade bole lahh teman kan chik yang tatawu pape niee..

                                       SO I'M SO HAPPY TODAY!!!!!!

Saturday, 27 October 2012

ceritera chik

harinie sampai ke detik nie chik gase sakit hati sesangat dengan sorang hambe allah yang dulu buat chik benci sesangat kat die.. chik pikir die akan berubah ke arah yang baik.. tapi tak, selame niee chik caye die seratus peratus kat die.. tapi dengan ape yang die buat kat chik, chik susah nak maafkan die.. memang susah ntuk terime hakikat.. sampai ke harinie.. di sebabkan die jugak lah chik susah nak terime mane mane lelaki.. sebab hati chik belum terbuka untuk sesape.. takut dilukai dan terus terluke.. kekadang chik tak boleh hidup tanpe cinte,, mungkin dar terbiase,, tapi sekaraang chik belajar dari kesilapan.. ya allah kau kuatkan lahh aku untuk tempuhi dugaan-mu ya allah.. hurm.. rase nak menangis bile lihat wall facebook die.. tapi bile dipikrkan die tak layak untuk aku menangis kerna die.. tiada guna lagi,,apa yang patut chik harus fokus pade belajar dan belajar. hmm!

Friday, 26 October 2012

lara

hidup nie memang terase macam kosong,hampe,kecewe..gembira,,sampai terase diri nie macam orang gile dar selepas ape yang berlaku pade chik sebelum niee.. manusia buat baik di balas baik.. buat jahat dibalas lahh jahat kan? dengan ape yang berlaku pade diri chik nie..chik redha dan tawakal.. mungkin dengan kesabaran nie di penuhi dengan hikmah hikmah.. chik bersedie ape yang akan jadi lepas nie.. dan anggap tuu sume dugaan dari allah s.w.t. hidup kekadang seperti roda.. kadang di atas, kadang di bawah.. itulahh lumrah hidup manusia.. kenape nan chik niee?? pepagi nie jam 4:40pagi niee bole jadi pompuan sastera pulak?? haihh.. -.-